Nyomtat Küldje el ismerősének

Gyakori kérdések

Bankkártyák

 • Hány társkártya igényelhető a hitelkártyához?

  Ugyanarra a hitelkeretre 2 társkártya igényelhető.

 • Hány társkártya igényelhető a betéti bankkártyához?

  Ugyanahhoz a folyószámlához 3 társkártya igényelhető.

 • Mi a különbség a hitelkártya és a folyószámlahitel között?

  A hitelkártyához RON hitelkeret kapcsolódik, melyet a nettó havi jövedelem alapján állapítunk meg. A hitelkártya legfőbb előnye a türelmi idő, mely alatt a kártyával történő fizetések során felhasznált hitelösszeg kamat nélkül visszafizethető. A hitelkeret meghatározásakor a munkabér mellett más jövedelmeket is figyelembe veszünk.

  A folyószámlahitel – más néven overdraft – olyan hitelkeret, amelyet a havi munkabér-átutalások függvényében határozunk meg. Maximum 3 havi nettó munkabérnek megfelelő keret igényelhető RON-ban, EUR-ban, CHF-ben vagy HUF-ban, amelyhez a folyószámlához kapcsolódó betéti kártyájával közvetlenül hozzáférhet. A felhasznált keretre havi kamatot számolunk fel, és a törlesztések automatikusan történnek a munkabér folyósításakor.

 • Hogyan történik a valutaváltás, ha bankkártyámat külföldön használom?

  Ha a bankkártya devizaneme megegyezik a kifizetés vagy tranzakció devizanemével, nem történik valutaváltás. Például, ha Ön EUR-ban vezet folyószámlát nálunk, és az ehhez kapcsolódó bankkártyáját EUR-s kifizetésre használja, nincs szükség valutaváltásra.
  Ha a kártya devizaneme eltér a tranzakció devizanemétől, akkor a kártyával történő fizetés pillanatában automatikus devizaváltásra kerül sor. A külföldön történő fizetésekhez szükséges devizaváltások alap- vagy referencia devizája az EUR, így a tranzakció összegét először EUR-ra, majd a számla devizanemére váltjuk át, és az ennek megfelelő összeggel terheljük meg a számláját.

 • Mennyibe kerül az OTP Csoporthoz tartozó bankjegy-automata hálózatból való készpénzfelvétel?

  Mindössze 3.5 RON vagy 1 EUR a készpénzfelvételi díj, ha bankkártyáját OTP Csoporthoz tartozó ATM hálózatban használja. Az OTP Csoport a következő országokban van jelen: Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Bulgária, Románia, Ukrajna, Szerbia, Montenegró és Oroszország.

 • Internetes vásárlásra is alkalmas a bankkártyám?

  Kártyáját internetes vásárlásra is használhatja, ha igényléskor ezt az opciót választotta. Ha utólag szeretné ezt az opciót aktiválni, keresse bankfióki tanácsadóinkat, és díjmentesen beállítjuk ezt Önnek.

 • Hogyan igényelhetek számlakivonatot vagy tudhatom meg, mekkora felhasználatlan hitelkerettel rendelkezem?

  Minden hónapban postán kiküldjük a számlanyitáskor megjelölt postacímre a havi számlakivonatot, mely tartalmazza az adott időszakra vonatkozó összes számlamozgást, számlaegyenleget illetve a maradt hitelkeretet. Ugyanakkor, számla egyenlegét bármely OTP Bank Románia automatánál is lekérdezheti, ahol hasonlóan az utolsó 5 tranzakció részleteit is megtudhatja.

 • Romániában is használhatom az EUR-ban vezetett számlámhoz tartozó bankkártyát?

  Vásárolhat vele kereskedelmi elfogadóhelyeken Romániában is, illetve bármikor vehet fel készpénzt RON-ban a bankjegy-automatákból.

 • Külföldön is használhatom a RON-ban vezetett számlámhoz tartozó bankkártyát?

  Vásárolhat vele a kereskedelmi elfogadó helyeken, illetve bármikor vehet fel készpénzt az illető ország helyi valutájában a bankjegy-automatákból.

 • Mi a tranzakciós limit, és hogyan lehet módosítani?

  Biztonsági okokból a bankkártyák típustól függően különböző tranzakciós limitekkel rendelkeznek, amelyek konkrétan a napi készpénzfelvételi- illetve kártyával történő vásárlási limitekre vonatkoznak. A standard limitek kérésre bármely bankfiókban módosíthatók.

 • Kik írhatják alá a hitelkártya igényléshez szükséges jövedelemigazolást?

  Jövedelemigazolás aláírására felhatalmazott személyek: ügyvezető igazgató, pénzügyi igazgató, humán erőforrás igazgató, bérszámításért felelős személy és könyvelési igazgató.

 • Meddig érvényes a bankkártyám?

  A kártyán fel van tüntetve a lejárati hónap illetve év. A lejárati hónapban értesítést küldünk postán a megadott címre, melyben megjelöljük a fiókot, ahol régi kártyáját újra cserélheti, ha kártyaigényléskor az automatikus kártyaújítást választotta.

 • Az OTP-MOL hitelkártyám csak a MOL töltőállomásoknál használhatom?

  Az OTP-MOL co-branded hitelkártya bármely kereskedelmi elfogadóhelyen használható külföldön és belföldön egyaránt. Előnye: a MOL töltőállomásoknál való vásárláskor dupla pontszámot szerez. A kártyaigénylés és az első évi számlavezetés ingyenes.

 • Hol igényelhetek OTP-MOL hitelkártyát?

  A kártyaigényléshez szükséges iratokat akár a MOL töltőállomásoknál is benyújthatja, vagy behozhatja bármely bankfiókunkba. Az igénylés jóváhagyása után a bankfiókban veheti kézhez kártyáját.

 • A MultiBonus kártyával kapcsolatos információért kihez fordulhatok?

  Multibonus kártyával kapcsolatos információk kizárólag a MOL Romániától igényelhetők. MOL Románia ügyfélszolgálati telefonszámok:

  • Romtelecom hálózatban bármikor és ingyen hívható szám 0800 800 665
  • Külföldről is hívható szám (021) 204.85.26.

  Az OTP-MOL hitelkártyákkal kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk az alábbi telefonszámokon:

  • Romtelecom hálózatban munkaidőben és ingyen hívható Call Center 0800 88 22 88
  • Külföldről is hívható non-stop kártya-ügyfélszolgálat: (021) 308.57.11

  Call Center elérhetőségek munkanapokon 8.30 és 17.30 között

  • 0800 88 22 88 – Romtelecom hálózatban ingyenes szám vagy
  • *OTPBANK (*6872265) – Orange és Vodafone hálózatokban normál tarifával hívható szám
  • +4 021 308 5710 – külföldről is hívható szám.

 • Mit jelent a co-branded kártya?

  A bank és egy vállalat közösen kibocsátott kártyája, melynek célja további előnyök biztosítása a kártyahasználat során: kiegészítő pontok szerzése hűségprogram esetén vagy akár különböző árkedvezmények nyújtása.

 • Mennyibe kerül a betéti kártyaigénylés?

  Betéti kártyát ingyen igényelhet bármely fiókunkban személyi igazolványa felmutatása mellett.

 • Külföldön is használhatom a bankkártyámat?

  Minden OTP Bank Románia bankkártya külföldön is használható függetlenül a kártya devizanemétől. Szükség esetén, a kártyahasználat időpontjában automatikus valutaváltás történik a bank által alkalmazott napi valutaárfolyamon.

 • Mi a különbség a dombornyomott és a elektronikus (másképp „flat”) bankkártyák között?

  A bankkártyák tartós műanyagból készített fizetőeszközök, amelyek egy sor azonosító elemet és a kártyatulajdonos nevét tartalmazzák. A különbség abban áll, hogy a dombornyomott kártyán az írás kitapintható, míg az elektronikus kártyán nem. Ebből adódóan, az elektronikus kártyák biztonságosabbak, miközben nem használhatók különböző manuális (zipp-zapp) leolvasó rendszerekben. Ezeket a rendszereket bizonyos szállodák és autókölcsönző cégek használják.

 • Melyek a bankkártya-használat előnyei?

  • Közvetlen számlahozzáférés – akár folyószámlahitel esetén is – a számlán található összeg / keret erejéig
  • Széleskörű elfogadói hálózat külföldön és belföldön egyaránt
  • 0%-os jutalék mellett vásárolhat interneten keresztül vagy akár külföldi kereskedőknél.
  • Ingyenes egyenleglekérdezés interneten keresztül.

  Írja be a www.otpbank.ro honlapunkon található OTPdirekthez tartozó mezőkbe kártyája utolsó 10 számjegyét illetve azonosító számát. Az első belépésnél az Ön azonosító száma a számlaszámának 18., 19. és 20. számjegyéből álló három számjegyű kód, melyet az első azonosítás során tetszés szerint megerősíthet vagy megváltoztathat. Internetes számlakivonathoz, elektronikus kifizetéshez, devizaváltáshoz OTPdirekt előfizetés szükséges.

 • Miért előnyösek a Junior bankkártyák?

  A MAX és PLUSZ kártyák előnyei:

  • Közvetlen számlahozzáférés a számlán található összeg erejéig
  • Széleskörű elfogadói hálózat külföldön és belföldön egyaránt
  • Internetes vásárlásra is használhatók
  • Előnyösebb kamatozás, mint a folyószámla esetén
  • Ingyenes egyenleglekérdezés interneten keresztül

  Írja be a www.otpbank.ro honlapunkon található OTPdirekthez tartozó mezőkbe kártyája utolsó 10 számjegyét illetve azonosító számát. Az első belépésnél az Ön azonosító száma a számlaszámának 18., 19. és 20. számjegyéből álló három számjegyű kód, melyet az első azonosítás során tetszés szerint megerősíthet vagy megváltoztathat. Internetes számlakivonathoz, elektronikus kifizetéshez, devizaváltáshoz OTPdirekt előfizetés szükséges.

 • Hogyan igényelhetek bankkártyát, ha még nem vagyok 18 éves?

  Azok a fiatalok, akik még nem töltötték be 18-dik életévüket, igényelhetnek Junior Plusz bankkártyát. A Junior folyószámlán elhelyezett összegre pedig magasabb kamatot számítunk, így előnyösebb számlavezetési feltételben részesülnek a standard folyószámlához képest. A kártyaigényléshez szülői beleegyezés szükséges.

 • Mit jelent a türelmi idő a hitelkártya esetében?

  Az az időszak, amely alatt a kártyával történő fizetések során felhasznált hitelösszeg kamat nélkül visszafizethető.

 • Mit kell tennem, ha elveszítettem vagy ellopták a bankkártyámat?

  Kérjük, azonnal hívja non-stop kártya-ügyfélszolgálatunkat a +4 021 308.57.11-es telefonszámon, hogy érvényteleníthessük a kártyáját megakadályozva ezzel a számlához való jogosulatlan hozzáférést. Ezután bármely fiókunkban kérhet újabb kártyát, melyet az igényléstől számítva 2-4 napon belül át is vehet.

  Számlájához mindvégig hozzáférhet személyi igazolványa felmutatásával, fiókjainkban akár készpénzt is vehet föl.

  A kártyaalapú OTPdirekt szolgáltatáshoz továbbra is korlátlan hozzáférési joga van akár interneten, akár telefonon keresztül. Ha nem tudja az elveszett kártyája utolsó 10 számjegyét, és még nem kapta kézhez az új kártyát, tárcsázza a Call Center szolgáltatásunkat, és a sikeres azonosítás után megtudhatja az elveszett kártyája számát, ami az új kártya aktiválásáig érvényes.

  Külföldről is hívható non-stop kártya-ügyfélszolgálat: (+4 021) 308.57.11

  Call Center elérhetőségek munkanapokon 8.30 és 17.30 között

  • 0800 88 22 88 – Romtelecom hálózatban ingyenes szám vagy
  • *OTPBANK (*6872265) – Orange és Vodafone hálózatokban normál tarifával hívható szám
  • +4 021 308 5710 – külföldről is hívható szám.