Nyomtat Küldje el ismerősének

Fő oldal > Hírek és események > Hírek

OTP Consulting fektess be az emberekbe! (16/03/2015)

Az OTP Consulting Románia K.F.T., az OTP Bank Románia csoport tagja, a legrangosabb romániai műszaki egyetemmel, a Bukaresti Műszaki Egyetemmel közösen bonyolítja le az Európai Szociális Alap által támogatott és a Humánerőforrás-fejlesztési Szektoriális Operatív Program 2007 - 2013 program keretében megvalósult ANTREPRENOR - sikeres üzleti ötletek és a vállalkozások fejlesztésének támogatása Bukarest-Ilfov és Dél-Nyugat Olténia régióiban elnevezésű projektet. Az 5.580.988,05 RON költségvetésű projekt Gorj, Mehedinti, Vâlcea, Olt, Dolj, Ilfov megyékben és Bukarestben fog megvalósulni.

A projekt általános célja a vállalkozói szellem ösztönzése, a vállalkozások számának növelése Bukarest–Ilfov és Dél-Nyugat Olténia régiókban, a vállalkozói készségek fejlesztése érdekében szakmai képzések szervezése, valamint olyan 18 év feletti személyek támogatása, akik önálló, kezdő vállalkozást szeretnének indítani ezekben a régiókban.

A célcsoportot 400 olyan személy képezi Bukarest–Ilfov és Dél-Nyugat Olténia régióiból, akik betöltötték 18. életévüket és kezdő vállalkozást szeretnének indítani. Ezen 400 személy legkevesebb 50% felsőfokú oktatásban résztvevő, 18 és 25 év közötti kell legyen.

A potenciális pályázók először szakmai tréningen vesznek részt, majd ezt követően elkészítik üzleti tervüket. Az elbírálás után összesen 40 üzleti tervet választanak ki: az érintett régió minden egyes megyééből legkevesebb 2-őt, a felsőoktatásban tanuló 18-25 év közötti személyek kategóriájából pedig legalább 20-at. Ezek a kiválasztott üzleti tervek megvalósításukhoz vissza nem térítendő pénzügyi támogatást fognak kapni.

Mivel 400 személy - akik közül 120 nő -, üzleti készségét fejleszti annak érdekében, hogy új vállalkozásokat hozzanak létre és 40 konkrét üzleti terv kivitelezését anyagilag is támogatja, a projekt 3. Prioritási Tengely célkitűzései közé sorolható.

Az üzleti ötletek kiválasztása a következő területekre összpontosul: turizmus és ökoturizmus, textil-, bőráru-, fa- és bútoripar, kreatív iparágak, autóipar és autóipari alkatrészek, az információs és kommunikációs technológiák, az élelmiszerek és italok feldolgozása, egészségügy és gyógyszeripar, energetika és környezeti menedzsment, bioökonomia, biógyógyászat és biotechnológia.

Az újonnan létrehozott vállalkozások legalább 80 új munkahelyet fognak teremteni, amelyek a projekt lezárását követően minimum 6 hónapig meg is kell maradjanak.

A projekt pozitív, hosszú távú hatásokat eredményez, úgy a célcsoport szintjén, mint a két fejlődő régió gazdasági közösségeiben. A kezdeményezőkészség és önálló munkavégzés támogatása olyan ismeretekkel és készségekkel gazdagítja a célcsoport tagjait, amelyek révén hosszú távon sikeres vállalkozóvá válhatnak.

Ha a célcsoport közé tartozik és részt szeretne venni a vállalkozói szakmai képzésünkön, a jelentkezéshez a következő iratokra lesz szükségünk:

1. Személyazonossági igazolvány másolata, “eredetivel mindenben megegyező” szöveggel kézzel ráírva, aláírva
2. Elvégzett tanulmányi bizonyítványok és képesítések másolata, “eredetivel mindenben megegyező” szöveggel kézzel ráírva, aláírva
3. Születési bizonyítvány másolata, “eredetivel mindenben megegyező” szöveggel kézzel ráírva, aláírva
4. Házassági bizonyítvány másolata, “eredetivel mindenben megegyező” szöveggel kézzel ráírva, aláírva
5. Diágigazolás - Igazolás az egyetemtől, amely igazolja, hogy diák – ahol szükséges
6. Az IBAN kodról kiállított banki kivonat, attól a banktól, ahol ki volt állítva a bankkártya (a személyazonossági szám alapján a helyszínen kiállítsák). Ezt a dokumentumot be kell hozni a szakmai képzés elkezdésekor.

Hasonlóképpen, a jelentkezéshez szükséges a további adatok kitöltése:

További információk esetében kollégáink Oana Sandu, információs és kommunikásiós szakértő (OTP Consulting) és Cornél Chiria, célcsoportért felelős (Bukaresti Műszaki Egyetem) az Ön rendelkezésre állnak az alábbi email címeken: startup@otpbank.ro és antreprenor@upb.ro

 

Înapoi