Tipărește Trimite unui prieten

Prima pagină > Ştiri şi evenimente > Evenimente

Conferinţa “Soluţii de finanţare pentru IMM-uri şi autorităţi locale din fonduri structurale” (30/01/2008, Hotel Athenee Palace Hilton)

O noua Conferinţă pe tema fondurilor structurale a fost organizată sub titlul “Soluţii de finanţare pentru IMM-uri şi autorităţi locale din fonduri structurale” în data de 30 ianuarie 2008 de către Structural Consulting Group.

La acest eveniment au participat dna Emoke Takacs, Manager - Departamentul pentru Investiţii şi Coordonare UE - şi dl. Radu Dorcioman, Manager – Sector Public din cadrul OTP Bank ca şi Elena Barbulescu si Irina Stan, Senior Consultants din cadrul OTP Consulting

În cadrul panelului dedicat IMM-urilor, Dna. Emoke Takacs a susţinut o prezentare pe tema: ”P roiectul – de la idee la realizare” în care a detaliat serviciile pe care OTP Consulting le poate furniza clienţilor săi, IMM sau autorităţi locale, ca şi produsele oferite de OTP Bank în toate fazele unui ciclu de proiect. Un interes deosebit a fost manifestat de către participanţi în ceea ce priveţte experienţa firmei de consultanţă Hungaro Projekt din Ungaria şi problemele cu care aceasta s-a confruntat pe parcursul a trei ani de implementare a fondurilor structurale.

Caravana IMM

La cererea CJ Harghita, OTP Consulting a organizat o „Caravana IMM” în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2007. Scopul acestei caravane a fost de a aduce mai aproape de reprezentanţii IMM-urilor din judetul Harghita informaţii legate de Fondurile Structurale prin care acestea îşi pot finanţa unele activităţi sau investiţii.

Echipa OTP Consulting şi colegii din OTP Bank- Departamentul de Investiţii şi Coordonare UE au participat la un numar de 18 întâlniri cu potenţiali clienţi din judeţul Harghita, principalele subiecte abordate fiind fondurile europene disponibile in perioada 2007 - 2013, condiţiile ce trebuie îndeplinite de către solicitanţi pentru obţinerea acestor fonduri, principalele tipuri de activităţi şi investiţii care pot fi finanţate, documentele şi studiile necesare, dar şi importanţa şi necesitatea contractării unei firme specializate de consultanţă.

Dupa prezentarile facute de OTP Consulting, participantii au avut ocazia sa afle informatii de la Directorii Sucursalelor locale ale OTP Bank despre produsele bancare pe care le oferă banca şi despre posibilităţile de acoperire a pre- şi co-finanţarii proiectelor finanţate din fonduri structurale prin credite de investiţii.

La cele 18 întâlniri au participat circa 400 de persoane, din care cea mai mare au reprezentat IMM-uri locale, dar şi autorităţi locale, Ocoale Silvice si ONG-uri locale.

Înapoi